M. Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan toplantıda konuşan Mısırlı Sayed Moawad, amacının iyi performans gösterip Teknik Direktör Ersun Yanal’ın gözüne girerek takımda kalıcı olmak olduğunu söyledi.
Takımımızla sezon sonuna kadar kiralık sözleşmesinin bulunduğunu belirten Sayed Moawad, “Öncelikle hedefim burada yarım dönem içerisinde en iyi performansı göstermek ve Teknik Direktör Ersun Yanal’ın gözüne girmektir. Bunu başardığım taktirde, Trabzonspor ile kalıcı sözleşme imzalamak istiyorum. Trabzonspor ile kısa süreli sözleşme imzalamaktan rahatsızlık duymuyorum. Yani kendimi burada geçici bir futbolcu olarak görmüyorum. Dediğimiz gibi ben iyi performans göstererek burada kalıcı olmak istiyorum” diye konuştu.
Trabzonspor’dan teklif gelmeden önce Türk takımları ve futboluyla ilgili pek bilgisinin bulunmadığını dile getiren Mısırlı futbolcu, “Transferim gündeme geldikten sonra burada futbol oynayan Ayman ile sık sık görüşmeler yaptık ve hem şehir hem de takımla ilgili bilgiler aldım. Trabzonspor’un Türkiye’nin dört büyük takımından biri olduğunu öğrendim. Burayı tercih etmemdeki diğer bir etken Türkiye liginin Mısır liginden daha ileri seviyede olmasıdır. Onun için ben burayı tercih ettim. İnşallah başarılı olurum” İfadelerini kullandı.
Sayed Moawad, Mısırlı oyuncuların Avrupa’ya açılamamasının nedenini ise şöyle açıkladı: “Mısırlı futbolculara Avrupa’dan teklif geldiğinde çok büyük paralar isteniyor. Talip olan kulüplerde büyük rakamları görünce transferden vazgeçiyor. Bu da Mısırlı oyuncuların Avrupa’ya açılmasını engelliyor. Eğer Mısır hükümeti bu konuda bir çalışma yaparsa, Avrupa takımlarında oynayan Mısırlı futbolcularda önemli artış olur. Ben son Afrika Şampiyonası’ndan sonra Mısırlı oyunculara Avrupa takımlarından ciddi teklif geleceğini düşünüyorum”
Afrika Kupası’yla ilgili de değerlendirmede bulunan Moawad, “Turnuvaya başlarken, takımda hiç kimse şampiyonluk konusunda ümitli değildi. Fakat ilk maçta Kamerun’u yenince, kendimizi olan güvenimiz arttı ve turnuva sonunda şampiyon olduk. Bu benim futbol hayatımda önemli bir yere sahip olacaktır” dedi.
Başarılı orta sahaya oyuncumuz Ayman Abdelaziz ise, kendi ülkesinden önemli bir oyuncunun Trabzonspor’a gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Moawad’ın Mısır milli takımının çok önemli oyuncularından biri olduğuna dikkat çeken Ayman, “Moawad, son 5-6 yıldan beri Mısır Milli Takım formasını sürekli giyiyor. Transferi gündeme geldiğinde bana Trabzonspor yönetimi ve hocası nasıl karaktere sahip olduğunu sordu. Bende kendilerine bu oyuncuyla ilgili olumlu ifadeler kullandım ve sonunda bu transfer gerçekleşti. Moawad’ın Trabzonspor’a faydalı olacağı kanaatindeyim” şeklinde konuştu.
Ayman, ligdeki çıkışı hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Ankaragücü maçıyla da devam ettireceklerini kaydetti.